Udkørt ovenpå familieferien? Her er tre bud på hvorfor

IMG_1511

Ferier, måske især lange ferier, kan være dejlige. Vi har muligheden for at blive ladet op og rigtig have tid til os selv og hinanden.

Eller har vi også det?

IMG_1115

Jeg møder mange forældre, der efter en lang ferie enten glæder sig helt vildt til den pause, det giver dem at tage på arbejde igen eller som inderligt har brug for en ferie mere bare for dem selv, efter sommerferien er slut.

Vi kan sagtens samtidig have nydt og glædet os over, at have ferie med vores børn og partner.

Men det er et tegn på, at vi ikke får ladet nok op i vores ferie. Og det kan der være mange grunde til.

  • En af grundene kan være, at vi følger en norm om, at vi bør være sammen hele tiden. Vi indlægger ikke små “PAUSER” og giver os selv noget, som kan fylde os op. Det kunne bare være to timer i solen med en bog, mens den anden tager børnene på stranden, eller det at  mødes med en veninde og spise frokost. Det kunne også være et aktivt fravalg af en weekend i sommerhus med svigerfamilien.
  • En anden grund som lægger sig op af en første er, at vi ikke tager vores BEHOV og GRÆNSER alvorligt. At vi ikke mærker ordentligt efter, hvad har jeg lyst til og brug for. Måske er vi taget på en ferie, som slet ikke er noget for os. Vi gør det, da det umiddelbart er noget vi tror vores partner har lyst til. Eller vi tænker, at det er godt for børnene. Ved at følge de andres behov (som måske ikke altid er de reelle behov), mister du lidt at dig selv. Der er nogle følelser og behov, som du må lukke af for og derfor lukker du af for noget af dig selv. Det kan gøre dig uendelig træt, sur eller ked af det.
  • En sidste ting jeg vil fremhæve er, at vi i ferien ofte kommer TÆT på hinanden igen. Dette kan gøre, at de KONFLIKTER, vi ikke rigtig har fået taget os af tidligere, vokser i ferien. Det kan være konflikter med børnene eller med vores partner. Der er mange par der går helt skævt af hinanden i ferien. Og mangler redskaber til at komme videre.

Det er ikke forsent: Husk at gøre gode ting for dig selv, mærk dine behov og grænser. Det vil ikke kun gavne dig selv, men også dine børn. Og ikke mindst så tag jeres konflikter i parforholdet alvorligt. 

Tilmed dig vores nyhedsbrev og få en masse gratis viden om og redskaber til parforholdet og familielivet, samtidig med at du bliver informeret om vores tilbud.

Du er velkommen til at skrive til Info@leabrix.dk og booke en samtale, hvis du vil have mere ud af dit liv.