You are currently viewing Småbørnsforældre under pres

Småbørnsforældre under pres

Rigtig mange småbørnsforældre oplever at deres liv er så stresset, at det bliver rent overlevelse.  Vi har selv et ansvar for at ændre på vores familieliv og tage de udfordringer vi møder alvorligt. Hvad er det for en familie vi ønsker os? Hvilken barndom vil vi gerne give vores børn? Børn spejler forældrene, de gør hvad vi gør. De spejler vores følelser og reagerer, hvis vores parforhold ikke fungerer.

 

Småbørnsforældre er generelt under pres. Det kan være en kæmpe omvæltning at få børn både for os personligt og for parforholdet og det kræver utroligt meget af os at være der for et lille nyt menneske. Mange reagerer på deres egen barndom efter de selv har fået børn, det kan være i forbindelse med fravær af bedsteforældre til det lille barn, oplevelser, savn og mønstre fra vores barndomsfamilie som dukker frem eller bliver tydelige, når vi selv får familie.

 

Du kan gennem samtaler i form af terapi og rådgivning arbejde med de problemstillinger, som du møder. Du kan arbejde med at få den familie og det parforhold som du gerne vil have. De fleste gange skal der ikke så meget til for at skabe de ændringer vi ønsker os.

 

De fleste familier – både store, små, sammenbragte og kernefamilier har på et tidspunkt brug for rådgivning eller terapi. Det kan være i forbindelse med en krise, men det kan også være for at få mere ud af hverdagen og nærværet med hinanden.

 

Mange oplever, at det bliver for hårdt at have en familie sammen og får ikke søgt hjælp i tide.

 

Gennem professionel rådgivning eller terapi kan I skabe den familie, som I ønsker jer. Finde frem til overskuddet, nærværet og livsglæden. En familie vil aldrig være konfliktfri, det er ikke målet, men I kan arbejde med de ting som opstår og samtidig give jeres børn et fundament, hvor I viser dem at vi kan samarbejde om at håndtere konflikter.

 

De problemstillinger jeg arbejder med, strækker sig fra simple hverdagsmønstre til svære kriser.

Ulvetimen, vrede, middagsbordet, soverutiner, søskendekonflikter, work-life balance, tiden som nybagteforældre. Samt efterfødselsreaktioner, parforholdet i børnefamilien, bedsteforældre, skilsmisse og livet som sammenbragt familie